Ochutnávat stále nové a nové věci, se kterými získáte gastronomický rozhled. A dopřejete si zase a znovu něco opravdu nevšedního, protože v kuchyni je to jako při cestování – destinací je spoustu a potřebujete roky jen na to, abyste navštívili ty ze všeho nejzajímavější. A pak může celé kolečko klidně začít znovu! Receptů bychom našli, pouze při cestě po Itálii, na desítky. A když nás některé z nich inspirují, splní dokonale svůj původní účel. Jde totiž o přípravu lehkého jídla, kde to bude v kuchyni hlavně o radosti.
Dopřejte si nevšednost, stolování bude zajímavější
Nejen česká kuchyně, ale i ta, která používá hlavně olivové produkty, je velmi zajímavou. Důkazem jsou lasagne, jež mají v Itálii řadu různých podob. Ta nejpůvodnější pochází z regionu Emilia Romagna, tedy kraje, kde jsou města jako Bologna, Cesena, Ferrara nebo například historická Ravenna. Je ale jasné, že recepty, při nichž si pochutná celá rodina, nabídne Itálie ještě mnohem a mnohem více. Dejme si pár příkladů, na kterých si tuto skutečnost velmi snadno ověříme. Objevujte nové, zkoušejte klasiku i něco, co znáte zatím spíše podle názvu. Nebojte se, bude to vlastně jedno velké dobrodružství! Nejen boloňská omáčka je totiž favoritem Itálie.
Jaká ryba že je ve středomořské kuchyni nejoblíbenější? Není to jen losos, tuňák a další zástupci první grilovací ligy. Nabízí se také pražma, ryba, kterou znala velmi důvěrně už antická gastronomie. Nakonec, když si něco spojíte s konkrétním bohem – v tomto případě Afroditou, respektive Venuší, je pak situace zcela zřejmá – tohle je pochoutka nad jiné skvělá! Stačí už pak jen přidat bylinky, protože je sama o sobě vskutku vynikající. Podívejte se na olivum.cz a zjistěte, kolik odstínů vlastně může v dnešní době mít extra panenský olivový olej!